Thursday, May 19, 2011

puisi kecik2

bismilllahirrahmanirrahim

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh wamaghfiratu waridhwanu

sedang study kimia, mengantuk sebenarnya.. break kejap tulis blog... (takde keghoje namenye)...

pagi tadi bukak kotak bawah katil nak cari buku tulis... tetiba terjumpa beberpa helai kertas yang tenukil puisi.. meh aNA share... jangan gelak tau.. aNA baca sendiri balik, aNa terfikir, apa yang aNA fikir dulu... adeh...nak goleng2 ketawa pun ada gak..... ni rasanya masih sekolah menengah.. menengah rendah ke atas biarlah dirahsiakan.. nanti ada yang meneka2.. huuuuuuuu.. buat pengetahuan aNA dulu, aNA memang minat meluahkan perasaan melalui penulisan sajak.. even dulu kepanasa kipas rosak kat kelas pun aNA buat sajak.. huuuuuu.. tapi sajak main2.. huuuuu

yang ni tanpa tajuk

perasaan,
hati ini tidak mengerti
sampai bila harus begini
ku keliru
adakah kau benar-benar di sini
di dalam hatiku
kadangkala kau umpama wira
kadangkala kau pengubat lika
walau tanpa sepatah kata(habis baca part ni, satu aNA nak cakap... mak ai minah ni!!! jiwang habis)

kini
ingin sekali ku percaya
kau bukan satu-satunya
walau kau yang bertakhta
kerna jalan kita masih jauh
andai takdir menemukan kita
aku pasti terima seadanya
inshaAllah
andai bukan jodoh kita
semoga kau berbahagia(angin bertiup~ whooo. ni effect aNA tambah sendiri)

ku doakan kejayaan bersama
aku pasti jalan kita berbeza
ku berserah padaMU Yang ESA
berkatilah ukhwah antara kami
semoga persahabatan ini kekal
sentiasa...
di hati.....
sampai bila harus begini


aNa pun tak pasti untuk siapa aNA tujukan dulu.. tak ingat dah.. lawok jer... eh tp bukan special boypren ea.. tak main la.... kelakar... memendam perasaan itu lebih baik... huuuuuuuuuuuu.... dulu kini dan(tak pasti untuk selamanya tak.. akan datang mungkin sama.... hu.....)

ada yang beberapa ayat dalam bait-bait tulisan ni still represent my heart's feeling now..

ahhhh mengarut je... tapi memang lawok... guling2.. gula-gula kapas(macam shin chan!!) whoooo ok nak sambung balik chemistry....

wallahua'lam...

p/s: gelak jang teghok sangat tau... aNA kira berbakat lah kan lu.ngeeee~~~ ada beberapa lagi untuk dikongsi... tp pergh.. memang feeling habis.. kah kah kah


4 comments:

Is said...

parah dah ni...haha

Anonymous said...

OMG!!

223 said...

nad jiwanggg!!!!!

Nadzirah binti Ahmad aka aNA said...

is, anonymous, 223:

huh parah kan.. keci'2 dulu la.... ngee~padahal 2 -3 tahun lepas jer... heeeeeee~ jiwang selalu.. aku tak jiwang la walaupun aku suka lagu jiwang karat 90 an